Ingrediente
- Blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri ulei
- 8 linguri faina
- 3 linguri fulgi nuca de cocos
- 1 praf de copt
- Crema:
- 400 ml frisca lichida
- 400 ciocolata alba
- 1 plic gelatina alba
- Sirop:
- 200 ml lapte
- 1 lingura de zahar
- 200 g nuca de cocos
Mod de preparare
Blatul: Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana obtinem bezeaua lucioasa. Galbenusurile se freaca cu uleiul si incorporam in bezeaua lucioasa. La sfarsit faina,nuca de cocos si praful de copt.
Siropul:Laptele il amestecam cu zaharul si nuca de cocos,dam un clocot si lasam la racit ,timp in care nuca de cocos se inmoaie. Cu acesta insiropam blabul taiat in 2 si racit.
Crema: Ciocolata se topeste in frisca lichida incalzita pe aragaz. Lasam sa fiarba amestecand continuu. Pentru a se ingrosa usor crema folosim plicul de gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj (punem plicul de gelatina granule la inmuiat in 100-150 ml apa,dupa ce s-a umflat topim in cuptorul cu microunde timp de 30 secunde). Incorporam gelatina usor in crema alba.
Asamblare:Taiem blatul in 2,insiropam,punem jumatate din crema,presaram nuca de cocos,apoi partea a 2 a de blat,insiropam iarasi si punem restul de crema si decoram cu fulgi de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|