Prăjitură răsturnată cu fructe carambola

Postat de simonacallas in Prajituri
10 Mai 2014 | 5285 vizualizari
Prăjitură răsturnată cu fructe carambola

Carambola e un fruct special. Secţiunea lui în formă de stea îl califică pentru cele mai rafinate şi mai încântătoare designuri culinare sau de bartending. Gustul e acrişor, nu spectaculos, dar perfect în combinaţie cu aluaturi, respectiv băuturi dulci. L-am mai văzut în salate de fructe, arată de vis.

Ingrediente

  • Pentru topping:
  • 2 fructe de carambola mai mari
  • 3 linguri unt moale
  • 3 linguri zahăr
  • Pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 3 ouă
  • 125 g unt moale
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 100 g fulgi de cocos
  • Pentru decor (opţional):
  • 200 g coacăze roşii

Mod de preparare

Am deschis cuptorul, să se încingă. Am pregătit o tavă nonaderentă.

Cele 3 linguri de unt le-am mixat cu cele 3 linguri de zahăr până când au devenit cremoase, apoi le-am întins cu o spatulă pe toată baza tăvii de copt. Am tăiat fructele de carambola în felii, am scos sâmburii cu vârful unui cuţit mic (se scot cu uşurinţă, sunt câţiva sâmburi în tot fructul) şi am aşezat feliile de carambola în tavă.

Am cernut făina împreună cu praful de copt şi zahărul vanilinat. Am bătut untul cu zahărul cremă, am adăugat pe rând ouăle, apoi sucul de lămâie şi am mixat bine. Am încorporat făina, cu ajutorul mixerului, iar la final am adăugat fulgii de cocos şi am omogenizat cu o spatulă. Am turnat compoziţia în tavă şi am întins-o peste feliile de carambola, nivelând cu spatula şi insistând asupra colţurilor. Am introdus tava la cuptor pentru 30-35 minute (se verifică cu scobitoarea). Am lăsat să se răcească puţin, apoi am răsturnat prăjitura pe un platou. Am servit-o ornată cu coacăze roşii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură răsturnată cu fructe carambola" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Desert prajitura cu iaurt si afine

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu iaurt si afine

Aluatul: Intr-un bol se amesteca untul la temperatura camerei impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, cu furculita. Se adauga galbenusurile, smantana si coaja de lamaie, se amesteca bine...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de mirela0911

Desert prajitura pufoasa cu visine

Se spala visinele, apoi se curata de samburi. Se lasa sa se scurga deoparte. Ouale se bat usor cu sarea. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza bine pana isi dubleaza volumul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 13:50
Te-ai pus pe testat fructe exotice....
la 10.05.2014, 13:55
Arata tare bine prajitura, fructele inca nu le-am incercat ,dar cred ca mi-ar placea!
la 10.05.2014, 14:09
Da, Cleme, m-ai ghicit. Am nimerit la Metro in raionul cu fructe si am luat din fiecare. Mi-am zis ca, daca n-am ajuns prin zonele alea exotice, macar sa gust din fructele lor

Simo, si eu le gust pentru prima oara. Merita
la 10.05.2014, 14:10
ce frumos arata!
la 10.05.2014, 14:12

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking