Prajitura rasturnata cu mere

Postat de caroline in Prajituri
16 Oct 2013 | 4028 vizualizari
Prajitura rasturnata cu mere

M-am inspirat din reteta ''Prajitura rasturnata cu pere'' by Angyb >:D< >:D< >:D

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar
  • 225 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 mere
  • 200 ml frisca
  • unt ( pentru uns tava)
  • un varf de sare
  • zahar( pentru presarat tava)
  • 50 gr ciocolata

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acesta s-a topit.Adaugam faina si praful de copt si mixam in continuare.

Ungem o tava cu unt si presaram zahar.Asezam merele taiate felii si turnam compozitia de albusuri.Dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru 20-25 minute.

Cand e gata,punem deasupra tavii o farfurie si rasturnam astfel incat merele sa fie deasupra.

Frisca o mixam pana ce devine lucioasa si tare.Ornam prajitura cu frisca.

Separat topim ciocolata cu putina frisca.O lasam sa se raceasca putin si ornam prajitura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

Postat de Oana

Prajitura rasturnata cu mere la slow cooker Crock-Pot

Se pregatesc mai intai merele. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze. Se pun intr-o oala pe foc potrivit, se adauga zaharul brun...

Citeste continuarea

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu mere

Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2013, 11:05
yummyyy
la 16.10.2013, 11:06
bun
la 16.10.2013, 11:07
O bunatate
la 16.10.2013, 11:08
Grozav arata
la 16.10.2013, 11:11
ce faina e!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking