Ingrediente
- Blat :
- 6 oua,
- 7 lg zahar,
- 7 lg apa rece,
- 3 lg cacao,
- 6 lg faina,
- 1 plic praf de copt
- Sirop :
- 2 lg zahar,
- 100 ml apa
- Crema :
- 600 ml smantana pentru frisca,
- 2 ciocolate amarui,
- 2 ciocolate cu lapte,
- 2 lg ness
- Glazura :
- 100 g ciocolata cu lapte,
- 1 lg unt,
- 2 lg lapte,
- bombonele pentru decor
Mod de preparare
Ptr.crema : pe aburi amestecam frisca , ciocolata si ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece pentru 3 ore.
Ptr.blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt; turnam compozitia intr-o tava (diametrul = 24x33) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt; dupa ce scatem blatul din cuptor lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.
Ptr. sirop : topim zaharul pe foc apoi adaugam apa ;lasam sa se raceasca.
Ptr.glazura : Punem laptele cu untul pe foc si amestecam pana se topeste untul ,apoi adaugam ciocolata si amestecam pana la omogenizare; lasam putin sa se raceasca si apoi turnam peste blatul de deasupra, iar peste glazura presaram bombonele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rigo-Jancsi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|