Prajitura roz

Postat de dalina2007 in Prajituri
3 Noi 2012 | 9447 vizualizari
Prajitura roz

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 300 g faina
  • 375 g zahar
  • 5-6 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • 15 g praf de copt (un pliculet si jumatate)

Ingrediente crema:

  • 250 g unt
  • 350 ml lapte
  • 100 nuca de cocos roz
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingura estenta de rom

Ingrediente sirop:

  • 200 ml apa
  • 120 ml zahar

Mod de preparare

Mod de preparare:

Intr-un bol se amesteca faina, praful de copt, zaharul si cacaoa. Peste ingredientele solide se toarna in fir subtire laptele si uleiul si se mixeaza bine.   Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.(eu l-am lasat peste noapte)    

Pentru crema se amesteca nuca de cocos cu amidonul si zaharul pudra. Peste acestea se toarna laptele cate un pic astfel incat sa nu faca cocoloase si se pune totul la foc mic pentru a se ingrosa un pic. Se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de rom. Untul se mixeaza putin si se adauga cate o lingura din amestecul de nuca de cocos pana il incorporam pe tot.      

Blatul se insiropeaza, se intinde crema de cocos si se acopera cu un strat de frisca(300 ml). Se orneaza dupa preferinte. Din pacate eu nu am facut niste "moturi" prea elegante. M-am grabit si nu am folosit posul.Prajiturica este usoara, fina si in plus se prepara repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Madalina

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Prajitura Lamaita

Postat de Valclaudia

Prajitura Lamaita

Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2012, 11:36
Minunata prajiturica!
ps. scrie te rog frumos si cum faci siropul. arzi zaharul sau nu?
la 03.11.2012, 11:37
place
la 03.11.2012, 11:52
arata foarte bine si are o culoare frumoasa!
la 03.11.2012, 12:04
tare frumos arata
la 03.11.2012, 12:05
arata foarte bine!felicitari!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking