Tavalita roz

Postat de LadyCrs in Dulciuri
1 Ian 2013 | 3697 vizualizari
Tavalita roz

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 5 oua
  • 3 linguri miere
  • un plic praf de copt stins in putin lapte
  • 200 ml lapte
  • Sirop:
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 150- 200 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
  • 400 g fulgi nuca de cocos roz

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare....si apoi turnam zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine pufoasa.

Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, margarina mierea si laptele.

Amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste albusuri si amestecam usor de jos in sus. Turnam si faina si amestecam.

Coacem la foc potrivit, nu inainte de pune o foaie de copt. ( cam 25-30 minute...dar cel mai sigur testam cu scobitoarea...eu am folosit un vas yena dreptunghiular mai inalt). Dupa ce s-a copt il scoatem si il lasam la racit.

Intre timp pregatim siropul: punem untul, zaharul, laptele, cacaoa, esenta pe foc si lasam pana da un clocot.

Blatul il taiem dupa ce s-a racit complet si fiecare bucatica o vom inmuia in siropul obtinut ( care trebuie sa fie rece) si vom tavali prin nuca de cocos roz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita roz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)

Postat de mena29

Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci (fierti)

Reteta de preparare a papanasilor Prima data am zdrobit biscuitii.Intr-o tigaie am pus untul sa se incalzeasca dupa care am adaugat biscuitii zdrobiti si i-am lasat sa se rumeneasca usor.Astfel...

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert pasca cu aluat de cozonac

Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2013, 15:12
Straniu aşa roz, dar totodată plăcut
la 01.01.2013, 15:15
la 01.01.2013, 15:16
tare frumos arata
la 01.01.2013, 15:20
Delicios!
la 01.01.2013, 15:51

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking