Ingrediente
blat:
- 200 gr.biscuiti picnic
- 100 gr.unt
- esenta de rom
crema:
- 270 gr.ciocolata amaruie(3 poiana+1 kandia la 90 gr.)
- 2 pliculete ness
- 100 gr.unt
- 350 ml.crema patiserie(frisca lichida)
- 1 1/2 plic gelatina(15 gr)
- 3-4 ling.liquore Amaretto
glazura:
- 100 gr.ciocolata alba
- 50 ml.lapte
- ornamente de cioco
Mod de preparare
Am pus folie transparenta intr-o tava de chec.
Biscuitii i-am macinat cu robotul,i-am amestecat cu untul topit,am adaugat esenta de rom si i-am intins uniform,apasand cu o lingura,in tava.
Am dat tava la rece.
Intr-o craticioara,am pus frisca lichida,cu ciocolata amaruie si ness-ul,la topit,pe aburi.Cand ciocolata s-a dizolvat, am adaugat gelatina (dizolvata in prealabil in 50 ml.apa,pe aburi)si 3-4 ling.liquore Amaretto.Am luat de pe foc si am adaugat 100 gr.unt,amestecand pana s-a topit.Am pus compozitia peste blatul de biscuiti,am lasat sa se raceasca,dupa care am acoperit cu folie si am bagat tava in frigider ptr.6 ore.
Am pus un platou pe tava,am scos prajitura si am indepartat folia.
Ciocolata alba am topit-o pe aburi impreuna cu laptele.Am ornat prajitura.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura SEMI NOIRE" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (91)
|