Prajitura Silvia

Postat de mon in Prajituri
5 Noi 2013 | 8479 vizualizari
Prajitura Silvia

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri faina
  • 150 g nuca prajita si macinata
  • 50 g zahar tos
  • coaja razuita de la o lamaie

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana compozitia devine albicioasa apoi adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei se amesteca bine dupa fiecare. Albusul il spumam apoi se adauga treptat compozitiei de galbenusuri amestecam usor ,faina ,praful de copt si cacao le cernem apoi le adaugam compozitirei de ou amestecand usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt peste punem nuca amestecata cu zahar tos si coaja de lamaie, punem la copt in cuptorul preincalzit pt 20 -25 minute sa facem testul cu scobitoarea.

Lasam blatul la racit apoi il glazuram punem 30 minute la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Silvia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose ciocolatoase

Postat de GeorgianaGrigorescu

Briose ciocolatoase

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita cu untul, apoi iaurtul. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Umplem...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere, pere si bezea

Postat de simona72

Prajitura cu mere, pere si bezea

Am separat albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le-am frecat cu zaharul pana s-au legat si s-au deschis la culoare. Am turnat uleiul in fir subtire, apoi laptele batut, faina cate putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 21:23
la 05.11.2013, 22:42
Arata tare bine !!!
la 05.11.2013, 23:11
la 05.11.2013, 23:55
la 06.11.2013, 14:08

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking