Ingrediente
Pentru blat
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- 1 plic praf de copt
Pentu crema de vanilie:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 700 ml lapte cu 3,5 % grasime
- 5 pliculete zahar vanilat
Pentru glazura
- 4 linguri zahar
- 4 linguri cacao
- 1 lingura faina
- cca 20 ml apa
- 100 de grame unt cu 80% grasime
- 4 galbenusuri
Mod de preparare
Blatul:
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se topeste, adaugam faina cernuta,praful de copt, cacaua si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri si amestecam de joz in sus pana la omogenizare.Compozitia obtinuta o coacem in tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei la cuptorul preincalzit.Cand blatul s-a copt il scoatem si il lasam in tava sa se raceasca.
Crema:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc putin,adaugam faina cernuta si laptele in care am dizolvat zaharul vanilat.Compozitia obtinuta o punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase si arata ca o smantana.O lasam sa se raceasca complet
Glazura:
Amestecam zaharul,faina si cacaua peste care turnam apa pana obtinem o compozitie asemanatoare unei smantani groase.Compozitia obtinuta o fierbem la baie de abur pana se topeste zaharul si devine lichida.O mai trecem pe foc la flacara mica cca. un minut amestecand continuu.O lasam sa se raceasca complet.In alt vas mixam untul spuma si adaugam pe ramd cate un galbenus.Cand glazura s-a racit,adaugam untul spuma cu galbenusuri peste ea si mixam pana se incorporeaza.
Asamblare:
Scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt si intindem peste el crema de vanilie si rulam prajitura cu ajutorul hartiei de copt.Dupa ce am obtinut rulada,o imbracam in glazura de ciocolata si cu ajutorul unei furculite in facem forme.Se lasa la rece cateva ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Spinare de Caprioara"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|