Prajitura "Spinare de Caprioara"

Postat de daniela_16 in Prajituri
17 Mai 2014 | 8991 vizualizari
Prajitura "Spinare de Caprioara"

Am vazut retata la emisiunea "Doctorul casei" , este o prajitura foarte dulce si fina.Este prima data cand o fac si am cam dat in bara deoarece trebuia sa o las mai mult la rece inainte sa o tai dar data viitoare o sa am rabdare:))

Ingrediente

Pentru blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt

Pentu crema de vanilie:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 700 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 5 pliculete zahar vanilat

Pentru glazura

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • cca 20 ml apa
  • 100 de grame unt cu 80% grasime
  • 4 galbenusuri

Mod de preparare

Blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se topeste, adaugam faina cernuta,praful de copt, cacaua si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri si amestecam de joz in sus pana la omogenizare.Compozitia obtinuta o coacem in tava mare tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei la cuptorul preincalzit.Cand blatul s-a copt il scoatem si il lasam in tava sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se albesc putin,adaugam faina cernuta si laptele in care am dizolvat zaharul vanilat.Compozitia obtinuta o punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa se ingroase si arata ca o smantana.O lasam sa se raceasca complet

Glazura:

Amestecam zaharul,faina si cacaua peste care turnam apa pana obtinem o compozitie asemanatoare unei smantani groase.Compozitia obtinuta o fierbem la baie de abur pana se topeste zaharul si devine lichida.O mai trecem pe foc la flacara mica cca. un minut amestecand continuu.O lasam sa se raceasca complet.In alt vas mixam untul spuma si adaugam pe ramd cate un galbenus.Cand glazura s-a racit,adaugam untul spuma cu galbenusuri peste ea si mixam pana se incorporeaza.

Asamblare:

Scoatem blatul din tava cu tot cu hartia de copt si intindem peste el crema de vanilie si rulam prajitura cu ajutorul hartiei de copt.Dupa ce am obtinut rulada,o imbracam in glazura de ciocolata si cu ajutorul unei furculite in facem forme.Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Spinare de Caprioara"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

Postat de comanligia

Coronita cu cirese si pepite de ciocolata

Ungem forma cu unt, apoi facem compozitia astfel: albusurile se bat spuma, frecam galbenusul cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam uleiul, faina, frisca lichida, faina si praful de copt. La...

Citeste continuarea

Guguluf cu mure si iaurt

Postat de oanapl

Guguluf cu mure si iaurt

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea. Speli murele bine si le lasi la scurs. Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2014, 09:02
Ar fi buna o portie din cremoasa!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking