Ingrediente
- Foi 2 buc
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri de zahar
- 2 linguri ulei
- Crema
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 3 linguri cacao
- 50 ml apa
- 150 g nuca macinata
- Glazura
- 100 ml apa
- 150 g zahar
- 5 linguri cacao
- 50 g unt
- bucatele de ciocolata
Mod de preparare
Foi:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie se da la cuptorul incins, e gata cand trece testul scobitorii. Se procedeaza la fel si cu jumatatea ramasa. Se lasa la rece pana pregatim crema
Crema:
Apa cu zaharul si cacaoa se fierb, pana se ingroasa. Se adauga peste untul frecat bine si se omogenizeaza, se lasa 15 minute la rece si apoi se adauga si nuca macinata.
Glazura:
Apa cu zaharul ci cacaoa pe foc sa se ingroase, se da de pe foc si se adauga untul, se lasa un pic sa se raceasca, cat suportam degetul pe ea .
Asamblare:
Prima foaie crema cu nuca, foaia a doua peste care turnam glazura inca calduta si presaram bucatele mici de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''talmes-balmes''" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|