Prajitura traditionala cu branza de vaci

Postat de LUK in Prajituri
6 Mar 2011 | 10821 vizualizari
Prajitura traditionala cu branza de vaci

Am numit-o traditionala deoarece reteta e veche..veche..din zona Tg Mures de la strabunica sotului meu..

Ingrediente

Pentru foi:

  • 150ml lapte
  • 3 linguri de zahar+o lingurita de zahar
  • 30gr unt
  • 350gr faina
  • 1 ou
  • 25gr drojdie proaspata
  • o lingurita cu coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

  • 500gr branza de vaci
  • 10gr stafide
  • 100gr taitei
  • 2 linguri de gris
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 ou+1 albus

Pentru uns:

  • un galbenus de ou

Pentru pudrat:

  • gris

Mod de preparare

      Se face o maia din 100ml lapte caldut in care dizolvam drojdia si o lingurita de zahar.Lasam sa creasca.Untul il topim ,apoi caldut il amestecam cu oul intreg.Punem faina intr-un castron adaugam restul de lapte,oul cu unt,zaharul,coaja de lamaie si maiaua dospita.Framantam sa se omogenizeze ingredientele apoi lasam la dospit o ora.

Pregatim umplutura.Fierbem taiteii.Ii scurgem de apa si ii racim.Separam albusul de galbenus si il batem spuma tare impreuna cu celalat albus.Amestecam branza cu zaharul,galbenusul de ou,coaja de lamaie,stafidele,taiteii si grisul apoi incorporam si albusurile.

Incalzim cuptorul la180de grade.Cand punem prajitura in cuptor o sa reducem focul.

Impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem prima foaie subtire si o punem in tava unsa cu ulei sau in care ati pus hartie de copt.Peste foaie presaram gris.Intindem apoi crema de branza.Presaram cu gris.

Intindem ce a de a doua foaie si o punem peste crema de branza.Intepam usor din loc in loc cu furculita.Ungem cu galbenusul de ou batut apoi coacem 50min la 150de grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura traditionala cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Amandina - prajitura copilariei

Postat de deyutzky

Amandina - prajitura copilariei

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta....

Citeste continuarea

Desert prajitura Pani Walewska

Postat de katty

Desert prajitura Pani Walewska

Pregatim blatul  framantand un aluat nelipicios din ingredientele pentru aluat(in afara de visine). Strangem aluatul intr-o bila, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 07:56
ce bine arata
la 07.03.2011, 08:27
Multumesc Mona
la 07.03.2011, 08:44
la 07.03.2011, 09:29
foarte buna; am salvat-o ptr viitor
la 07.03.2011, 09:30
Ptr lasata secului de ieri , nu

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking