Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

Postat de babi5 in Prajituri
21 Mai 2013 | 25662 vizualizari
Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

Avind facuta mai multa brinzica de vaci m-am gindit ca azi de Sfintii Imparati Constantin si Elena sa fac o turta frecata cu brinza dulce ca- n Banat .. A iesit o bunaciune cum zice Laura .. dar buna rau.. Sa o faceti ca nu o sa va para rau ..

Ingrediente

  • 500 gr faina'
  • 180 gr untura( sau 250 gr margarina )
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 400 gr zahar
  • 1pachet stafide(mai mare)
  • 3 zahar vanilat
  • 1 kg brinza vaci (eu am pus mai multa )
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri gris
  • scortisoara (numai daca doriti )
  • lapte

Mod de preparare

Intr-un castron   se pune faina si o amestecam bine  cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura  fiindca iasa mai frageda )

se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja  de lamie si lapte  cit cuprinde  ca sa fie  un aluat mai  consistent sa se poata intinde bine .

Se face aluatul de cu seara  si se lasa in frigider pina a doua zi .

Intro -o  cratita  sau castron punem brinza 300 gr zahar ,stafidele  care au fost puse in prealabil la inmuiat cu esenta rom si apa,zaharul vaniliat,scortisoara ,grisul si  patru galbenusuri

Apoi amestecam bine totul si adaugam la  final albusurile  batute  spuma.

Se amesteca cu o spatula  de lemn pina  se incorporeaza bine .

Intr-o tava  unsa si tapetata  cu hirtie  de copt intindem o foaie  apoi punem compozitia  de brinza .

Aluatul ramas  il dam prin razatoare deasupra brinzei  ,peste tot  ca si  cum am pune o alta foaie.

Dam la  cuptorul  in prealabil incins   lasam la  copt pina  devine  auriu aluatul de deasupra .

Scoatem apoi prajitura  o lasam la rece apoi pudram cu zahar praf.

Pofta    buna  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa

Postat de Lily_Musat

Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa

Iata cum se prepara Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand...

Citeste continuarea

Prajitura cu visine

Postat de miha

Prajitura cu visine

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, pus cate putin, ca la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 13:13
la 21.05.2013, 13:16
Foarte buna "turta banateana" ai facut babi5!
la 21.05.2013, 13:24
la 21.05.2013, 13:34
Pup pe kuki bella multumesc de apreciere
la 21.05.2013, 13:34
Acum am scoso din cuptor proaspata si bunaaaaaaaaa!! Bunica

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking