Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

Postat de babi5 in Prajituri
21 Mai 2013 | 25696 vizualizari
Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)

Avind facuta mai multa brinzica de vaci m-am gindit ca azi de Sfintii Imparati Constantin si Elena sa fac o turta frecata cu brinza dulce ca- n Banat .. A iesit o bunaciune cum zice Laura .. dar buna rau.. Sa o faceti ca nu o sa va para rau ..

Ingrediente

  • 500 gr faina'
  • 180 gr untura( sau 250 gr margarina )
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 400 gr zahar
  • 1pachet stafide(mai mare)
  • 3 zahar vanilat
  • 1 kg brinza vaci (eu am pus mai multa )
  • 1 lamaie
  • putina sare
  • 2 linguri gris
  • scortisoara (numai daca doriti )
  • lapte

Mod de preparare

Intr-un castron   se pune faina si o amestecam bine  cu praful de copt si sarea ,apoi o frecam cu untura sau margarina (eu am folosit untura  fiindca iasa mai frageda )

se adauga 2 oua intregi un zahar vaniliat ,100 gr zahar,coaja  de lamie si lapte  cit cuprinde  ca sa fie  un aluat mai  consistent sa se poata intinde bine .

Se face aluatul de cu seara  si se lasa in frigider pina a doua zi .

Intro -o  cratita  sau castron punem brinza 300 gr zahar ,stafidele  care au fost puse in prealabil la inmuiat cu esenta rom si apa,zaharul vaniliat,scortisoara ,grisul si  patru galbenusuri

Apoi amestecam bine totul si adaugam la  final albusurile  batute  spuma.

Se amesteca cu o spatula  de lemn pina  se incorporeaza bine .

Intr-o tava  unsa si tapetata  cu hirtie  de copt intindem o foaie  apoi punem compozitia  de brinza .

Aluatul ramas  il dam prin razatoare deasupra brinzei  ,peste tot  ca si  cum am pune o alta foaie.

Dam la  cuptorul  in prealabil incins   lasam la  copt pina  devine  auriu aluatul de deasupra .

Scoatem apoi prajitura  o lasam la rece apoi pudram cu zahar praf.

Pofta    buna  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie

Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc...

Citeste continuarea

Placinta rustica cu mac si branza

Postat de simona72

Placinta rustica cu mac si branza

Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Va rezulta un aluat ca cel de cozonac. Impartim aluatul in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2013, 13:13
la 21.05.2013, 13:16
Foarte buna "turta banateana" ai facut babi5!
la 21.05.2013, 13:24
la 21.05.2013, 13:34
Pup pe kuki bella multumesc de apreciere
la 21.05.2013, 13:34
Acum am scoso din cuptor proaspata si bunaaaaaaaaa!! Bunica

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking