Prajitura trio glazurata

Postat de Valclaudia in Prajituri
13 Apr 2014 | 11168 vizualizari
Prajitura trio glazurata

la multi ani celor ce poarta nume de floare...

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove
  • 150 gr. nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata alba topita in 7-8 linguri frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 3-4 linguri frisca lichida
  • stelute galbene din zahar (bombonele)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.

Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase albusurile cate 2-3 linguri spuma de albusuri, una de faina (si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).

Amestecul obtinut se imparte in 3 vase. Peste una din parti adaugam esenta de vanilie, peste alta parte adaugam nuca macinata iar in cea de-a treia parte adaugam esenta de rom si pudra de karob (roscove).

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitiile in ordinea preferata.

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (175 grade) si coacem blatul pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava, lasam blatul la racit (eu l-am lasat vreo trei ore), apoi portionam prajiturelele dupa formele si dimensiunile dorite.

Asezam bucatile de blat pe un platou.

Topim in doua craticioare separate ciocolata alba si cea neagra in cantitatile aferente de frisca lichida, apoi decoram cu glazura in doua culori prajiturelele peste care presaram la final o ploaie de stelute galbene :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trio glazurata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajiturele fine

Postat de Creatsa

Prajiturele fine

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la...

Citeste continuarea

Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

Postat de Bucataras

Desert Negresa cu ganache de ciocolata alba

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 09:13
la 13.04.2014, 09:28
minunata!
la 13.04.2014, 09:43
like
la 13.04.2014, 10:14
De incercat!
la 13.04.2014, 10:26
''O slole mio'' tot un trio ca sa acompaniem delicioasa..

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking