Ingrediente
- 4 oua
- 370 ml iaurt
- 300 g zahar
- 150 g gris
- 300 g faina
- 2 plicuri praf de copt
- 1-2 plicuri zahar vanilinat
Ptr sirop:
- 400 ml apa
- 400 ml suc proaspat de portocale
- 250 g zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
Ptr decor:
- 200 ml frisca lichida
- 150 ml iaurt cremos
- cateva felii de portocale
Mod de preparare
Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt. Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.
Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute. Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.
Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turceasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (41)
|