Ingrediente
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- 16 linguri ulei
- 16 linguri lapte
- 21 linguri faina
- 2 zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1 varf cutit curcuma
- 1 praf de copt cu sofran
- crema :
- 1 kg branza de vaci
- 10 linguri zahar
- 4 oua
- 1/2 lamaie coaja si zeama
- cateva picaturi de esenta de lamaie
- 2 zahar vanilat
- merisoare
- caise
- pesmet
- zahar pudra cu vanilie si rom
Mod de preparare
Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri .
Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt .
Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma .
Pentru blat mixati ouale cu putina sare si adugati zaharul pana arata ca o crema . .
Puneti treptat uleiul , laptele , zaharul vaniliat si faina .
Tapetati o tava cu hartie de copt pe care ati uns cu unt .
Turnati 70 % din compozitie in tava si coceti la cuptor , foc mediu timp de 12 minute .Intre timp preparati umplutura mixind ouale intregi cu zahar . Cand acestea sunt spuma stabila adugati amestecand branza, zaharul vaniliat si lamaia [coaja , zeama , esenta ].
Scoateti tava din cuptor distribuiti in mod uniform crema si distribuiti deasupra fructele ce au fost date prin pesmet .
Deasupra turnati restul de aluat si mai coaceti 20-25 minute pana cand prajitura incepe sa se rumeneasca .
Lasati prajitura sa se raceasca , portionati , pudrati cu zahar pudra si serviti pe cei dragi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza , caise si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|