Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată

Postat de DinDragostePentruGatit in Prajituri
3 Apr 2012 | 3474 vizualizari
Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată

E o prăjitură necostisitoare, atât ca mod de pregătire cât şi ca necesar al ingredientelor. Reţeta de bază o am de la sora mea, iar pe alocuri am mai adaptat-o. "Gâteau-ul" este des pregătit copiilor la creşă (în zona în care stă sora mea).

Ingrediente

  • 1 cutie mică de iaurt (100-150 mL, cutia de iaurt este măsura pentru restul ingredientelor);
  • 2 sau 1 şi 1/2 măsuri zahăr;
  • 3 măsuri făină;
  • 1/2 sau 1 măsură ulei sau unt;
  • 3 ouă;
  • 1 cutie compot ananas;
  • 25 mL esenţă de vanilie;
  • 10 mL esenţă de flori de portocal (opţional);
  • 10 g praf de copt;
  • sare.
  • Opţional:
  • 8 pătrăţele de ciocolată cu lapte;
  • 8 pătrăţele de ciocolată albă.

Mod de preparare

Se bat ouăle spumă (fără să se separe albuşul de gălbenuş), se adaugă iaurtul, zahărul, se mixează până se dizolvă zahărul,  se adaugă uleiul căte puţin, se amestecă bine;

- se măsoară făina, se amestecă cu praful de copt, timp în care se pregăteşte ananasul din compot (se taie bucăţele şi se stoarce sucul),

- se pune făina (cu praful de copt), 

- se adaugă ananasul bucăţi, 

- se unge tava cu unt, se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă, 

- se pun  deasupra bucăţile de ciocolată. 

Se poate renunţa la ciocolată.

Se coace timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit, cam la 180 grade C

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură un, deux, trois cu ananas şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prăjitură cu cremă de brânză

Postat de diaconta

Prăjitură cu cremă de brânză

Am pregatit mai întâi umplutura. Am mixat brânza cu zaharul si smântâna si am adaugat sarea, aromele si praful de budinca. Am lasat-o la frigider. Pentru foi am...

Citeste continuarea

Muffins cu mere si scortisoara

Postat de cristeena20

Muffins cu mere si scortisoara

- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun. - Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2012, 11:02
la 03.04.2012, 11:53
buna buna
la 03.04.2012, 12:36
tare bine arata
la 03.04.2012, 12:43
pai am venit si eudaca nu-i costisitoare,poti sa-mi dai ca nu fac mare paguba
la 03.04.2012, 12:48
Asta sa fie paguba!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking