Ingrediente
BLAT:
- 1borcan compot visine fara samburi
- 250gr rama cub
- 300gr zahar
- 6oua
- 7linguri lapte
- 350gr faina
- 1plic praf de copt(cu sofran,am avut eu)
- 2linguri cacaoa
- 1fiola esenta rom
CREMA SI ORNAT:
- 2plicuri budinca vanilie
- 750ml lapte
- 6linguri zahar
- 100gr unt moale
- 100gr ciocolata de menaj
- 100gr frisca(eu am avut gata preparata)
Mod de preparare
Punem visinele intr-o sita,la scurs.
Margarina o batem cu zaharul si un praf de sare,pana se albeste compozitia.Inglobam pe rand ouale,apoi laptele,apoi faina amestecata cu praful de copt.Amestecam foarte bine.
Tapetam o tava pentru copt cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia pregatita.In restul de aluat punem cacaoa si esenta de rom si punem peste aluatul alb.Asezam deasupra visinele si dam la cuptor in jur de o ora sau mai putin,pana este copt blatul.Lasam sa se raceasca in tava,apoi dam jos hartia de copt de pe fundul blatului.
Dizolvam praful de budinca in 150ml lapte,punem zaharul iar restul de lapte il punem pe foc.Cand incepe sa fiarba,adaugam compozitia cu budinaca si lasam pana se ingroasa.Oprim focul si adaugam untul sau margarina pentru prajituri si omogenizam bine.
Turnam budinca peste blat si nivelam.
Topim ciocolata,adaugam frisca si amestecam bine.Repartizam glazura neuniform pe blat.Dam la rece cateva ore.(eu am taiat imediat:))) )
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura -VALURILE DUNARII - La multi ani,INA!" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|