Ingrediente
- Pentru blaturile de biscuit:
- 2 cani faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 2 oua
- 1 varf de cutit cu bicarbonat
- Pentru blatul 2:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 2 cani de nuca macinata
- Pentru crema:
- 200 g unt
- 3 oua
- 100 g zahar
- 5 linguri cacao
Mod de preparare
Blat biscuit:
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine.Am obtinut un aluat elastic si nelipicios,pe care l-am impartit in 2 parti.Am intins aluatul cat mai subtire si am copt pe dosul tavii tapetate cu faina.
Am avut un rest de aluat,pe care am exersat taiatul si memorarea de diferite forme geometrice. :)
Blatul 2:
Mai intai am macinat nuca.
Separam albusurile de galbenusuri si le mixam spuma tare impreuna cu zaharul si un praf de sare.Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Urmeaza si nuca,omogenizam.
Turnam compozitia obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute.Lasam la racit.
Crema:
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema.Adaugam cacaoa si punem pe foc mic,amestecand continuu.Cand incepe sa se ingroase,dam deoparte,lasam sa se raceasca,dupa care adaugam untul frecat.
Peste primul blat de biscuit punem jumatate din crema.Acoperim cu blatul cu nuca.Punem si cealalta jumatate de crema si al doilea blat de biscuit.
Dam la rece pana a doua zi,dupa care se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zburlita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|