Prajitura zebra

Postat de papabundetot in Prajituri
9 Aug 2014 | 6552 vizualizari
Prajitura zebra

Am vazut reteta de prajitura zebra in una din zilele trecute la emisiunea lui Lorraine Pascale,a carei fan m-am declarat deja de ceva vreme…si abia am asteptat weekendul sa fac si eu varianta mea de prajitura zebra…vazand care e modul de asezare al aluatului…restul tine doar de imaginatie.Oricum nici daca as fi dorit nu puteam respecta reteta ei pentru ca imi lipseau cateva ingrediente si a fost nevoie sa improvizez,am inlocuit laptele cu frisca lichida si cacao cu ciocolata neagra :), a iesit insa delicioasa si ciocolatoasa prajitura mea,un fel de mixt intre chec si negresa,cu aroma de vanilie si portocale :)

Ingrediente

  • 7 oua
  • 125 ml ulei
  • 125 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta vanilie si portocale

Mod de preparare

Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la galbenusuri.Galbenusurile le-am amestecat cu esentele,si uleiul adaugat treptat ca si la maioneza,am mixat usor,mai intai la viteza mica si apoi la o viteza mai mare,pana cand am incorporat tot uleiul,am adaugat apoi peste galbenusuri cealalta cantitate de zahar ramasa si am mixat bine pana cand zaharul s-a topit.
Am pus peste galbenusuri 75 ml frisca lichida si apoi faina amestecata cu praful de copt,am omogenizat compozitia bine de tot si la final am luat cu o lingura bezea si am incorporat-o si pe ea peste amestecul de galbenusuri.

Intr-o craticioara am pus la foc 50 ml frisca lichida,in care am pus ciocolata rupta bucati,am lasat sa se infierbante si apoi am amestecat bine pana cand s-a topit complet ciocolata.

Am impartit aluaul in doua parti,in una din ele am pus cacao si ciocolata amestecata cu frisca lichida.Am luat forma de tort,am tapetat-o cu ulei si faina si am inceput sa aranjez in ea aluatul,am pus mai intai o lingura de aluat “galben”,apoi in mijlocul lui,aluat cu ciocolata,iar in mijlocul acestuia iarasi aluat “galben” si tot asa pana cand am terminat cu tot aluatul.

Am dat apoi prajitura la cuptor la foc mic,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura zebra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Postat de Irina

Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure

Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). ...

Citeste continuarea

Desert zebra-pandispan cu nectarine

Postat de amalia01

Desert zebra-pandispan cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu. Adaugi uleiul în același fel . Presari făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2014, 18:10
la 09.08.2014, 18:32
Am vazut-o si euBuna rau!
la 09.08.2014, 18:44
la 09.08.2014, 18:46
Delicioasa!
la 09.08.2014, 20:07

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking