Prajitura...fara nume :)

Postat de JulyCris in Prajituri
20 Mai 2014 | 15680 vizualizari
Prajitura...fara nume :)

Sau mai bine zis,prajitura cu ce-am avut. As putea sa-i zic,prajitura cu crema de vanilie,sau,prajitura cu blat de cacao....Dar nu asta conteaza prea mult. Pana la urma tot prajitura e. Asa ca....mai jos aveti reteta la "prajitura" :)

Ingrediente

  • Blat
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 2 plicuri "Crema pt prajituri cu vanilie" dr Oetker
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar pudra
  • Sirop
  • 150 ml lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita ness

Mod de preparare

Blat

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit,adaugam zaharul,lingura cu lingura,mixam in continuare pana se topeste zaharul Adaugam apoi galbenusurile si mixam in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cacaoa,o adaugam in spuma de oua si amestecam cu grija cu o lingura. Punem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(25/34 cm) si dam la cuptorul preincalzit pt 15-20 de minute,sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul si lasam la racit.

Crema se va prepara dupa indicatiile de pe plic. Se pune praful de crema in robotul de bucatarie.Se adauga laptele si zaharul pudra.Se mixeaza la viteza mica la inceput,apoi 3 minute la viteza mare pana se intareste.

Sirop Laptele il punem pe foc,adaugam zaharul si ness-ul si lasam pana se dizolva tot zaharul.

Dupa ce blatul s-a racit,il insiropam si adaugam crema. Nivelam frumos,iar deasupra radem ciocolata. Eu am taiat capacul prajiturii si l-am dat pe razatoare.

A iesit minunata! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura...fara nume :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de RalukaToprak

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Se scot ingredientele de la frigider ptr a le avea la temperatura camerei. Foarte important sa folositi o cafea foarte tare ptr o aroma mai buna. Eu nu am folosit...

Citeste continuarea

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Postat de merisor67

Prajitura Regina Maria(reteta cu nr. 300)

Pentru blatul nr 1: batem albusurile spuma cu un varf lingurita de sare, apoi adaugam treptat zahaul, galbenusurile unul cate unul, uleiul si faina in ploaie. Tapetam o tava de 25/35 cm cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2014, 17:45
Prajiturile facute cu ce ai sunt cele mai bune
la 20.05.2014, 17:53
Buna buna!
la 20.05.2014, 18:01
O bunatate fara nume
la 20.05.2014, 18:05
Adevarul e ca a iesit super gustoasa,Giana!
la 20.05.2014, 18:05
Mena,Buni,saru'mana!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking