Ingrediente
- Ingrediente :
- 3 oua
- un praf de sare
- 250 g zahar
- 250 ml ulei
- 1 lamaie
- 1/2 lgt bicarbonat
- 400 g faina
- marmelada de caise sau capsuni
- Glazura :
- 6 lg zahar
- 3 lg apa
- 2 lg cacao
- 50 g unt
- 1 lg rom
Mod de preparare
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).
Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie pentru copt. Dam tava la cuptor pentri 7 minute; trebuie avuta multa atentie, pentru ca se ard foarte repede.
Dupa ce s-au racit prajiturele, ungem cu marmelada 2 cate 2 .
Glazura : zaharul cu apa le fierbem pe foc pana ce siropul devine transparent, apoi adaugam cacaoua, untul si rom-ul; omogenizam si strecuram printr-o sita de inox glazura, pentru a nu avea cocoloase de cacao.
Glazura o intindem desupra prajiturelelor.
Aceste Prajiturele cu ulei sunt excelente cateva zile, chiar si o saptamana. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai moi si pufoase. Sunt deliciul copilasilor, dar si al oamenilor mari :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ulei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|