Prajituri norocoase

Postat de cccris in Prajituri
16 Mar 2010 | 5919 vizualizari
Prajituri norocoase

Am vrut sa fac un tort pt Radu, dar am ars blatul. M-a pocnit talentul, am curatat arsura de pe blat si l-am transformat in prajiturele. D'asta sint norocoase.

Ingrediente

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • fondant

Mod de preparare

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se pune aluatul intr-o tava cit mai mare, sa iasa foaia mai subtire. Se da la cuptorul incins la 180 grade si se lasa pina trece testul scobitorii si se rumeneste (NU se arde, ca mine).

Am decupat forme, am pus o glazura de fondant diluat cu putina apa sa se intinda usor, am scris si am desenat cu o scobitoare inmuiata in colorant.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri norocoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Iata cum se prepara Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca...

Citeste continuarea

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta

Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2010, 00:38
interesante ,felicictari
la 17.03.2010, 07:58
la 17.03.2010, 10:51
la 17.03.2010, 11:07
Super idee
la 17.03.2010, 13:14

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking