Prajituri norocoase

Postat de cccris in Prajituri
16 Mar 2010 | 5940 vizualizari
Prajituri norocoase

Am vrut sa fac un tort pt Radu, dar am ars blatul. M-a pocnit talentul, am curatat arsura de pe blat si l-am transformat in prajiturele. D'asta sint norocoase.

Ingrediente

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • fondant

Mod de preparare

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se pune aluatul intr-o tava cit mai mare, sa iasa foaia mai subtire. Se da la cuptorul incins la 180 grade si se lasa pina trece testul scobitorii si se rumeneste (NU se arde, ca mine).

Am decupat forme, am pus o glazura de fondant diluat cu putina apa sa se intinda usor, am scris si am desenat cu o scobitoare inmuiata in colorant.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri norocoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura din albusuri, cu visine

Postat de diaconta

Desert prajitura din albusuri, cu visine

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata si mere

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu crema de ciocolata si mere

Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate pana se topeste,apoi galbenusurile,unul cate unul.La final se adauga faina cernuta si amestecata cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2010, 00:38
interesante ,felicictari
la 17.03.2010, 07:58
la 17.03.2010, 10:51
la 17.03.2010, 11:07
Super idee
la 17.03.2010, 13:14

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking