Prajtura Shadow

Postat de roberta24 in Prajituri
20 Feb 2010 | 8679 vizualizari
Prajtura Shadow

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 100 gr cacao
  • 300 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de faina
  • jumatate de lingurita praf de copt
  • 8 oua
  • Crema:
  • 1/3 din compozitia de blat
  • un pachet de unt
  • o fiola esenta de rom
  • Spuma de ness:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite de ness
  • Pentru ornat:
  • 150 gr ciocolata amaruie(eu am folosit Primola)
  • 300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Amestecam apa cu zaharul si le punem pe foc, fierbem pana se topeste zaharul si apoi adaugam siropul fierbite peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Intre timp separam ouale, peste crema de cacao incepem si adaugam galbenusurile unul cate unul, omogenizand foarte bine dupa fiecare galbenus adaugat. Oprim 1/3 din crema obtinuta(o ceasca de crema), in restul de 2/3 adaugam faina amestecata cu praful de copt si la final albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si o punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Crema: Batem spuma untul moale, apoi incepem si adaugam crema oprita de la blat lingura cu lingura, la final adaugam esenta de rom.

Spuma de ness: Batem foarte bine frisca, adaugam zaharul si nessul.

Pentru ornat: Rupem ciocolata amaruie bucatele o adaugam in frisca lichida si o punem pe baie de aburi, amestecam pana se topeste ciocolata si apoi lasam la rece. dupa ce s-a racit complet batem bine compozitia cu mixerul pana obtinem o spuma de ciocolata. Cu ea vom orna prajitura cu ajutorul unei seringi pentru ornat.

Dupa ce s-a racit blatul, intindem pe blat prima crema cu rom, apoi punem spuma de ness, iar la final facem diferite ornamente cu spuma de ciocolata. Facultativ putem presara deasupra nuca prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajtura Shadow" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Postat de mirela0911

Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale

Mod de preparare Reteta Tiramisu fara oua, cum sa prepari un desert clasic, adaptat la nevoile tale Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de...

Citeste continuarea

Prajitura bicolora cu prune

Postat de merisor67

Prajitura bicolora cu prune

Blat 1: se mixeaza albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga trepat zaharul. Se mixeaza energic in continuare pana se obtine o bezea tare. Zaharul, mai intai l-am rasnit amestecat cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2010, 18:27
la 20.02.2010, 18:57
Superrrrr!!!!! Vreau si euuuuu!!!!
la 20.02.2010, 19:05
arata super cred ca e fffbuna
la 20.02.2010, 19:13
interesante cele 2 creme , vor fi in total 3 straturi colorate diferit; maine sigur o incerc!
la 20.02.2010, 19:25
imi place la nebunie crema , iar prajitura e suberba in totalitatea ei. Foarte interesanta "denumirea". Asteptam sa ne mai delectezi si cu alte retete.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking