Praz cu masline

Postat de Toamna07 in Mancaruri de post
9 Dec 2013 | 4321 vizualizari
Praz cu masline

O mancare pefecta pentru o cina vegetariana . Este pentru prima data cand gatesc acest fel de mancare.Nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa.:) Reteta din revista Good Food.

Ingrediente

  • 4 fire de praz cu tija alba cat mai lunga,taiate in bucati mici
  • 1 ceapa medie, taiata solzisori
  • 200 g masline negre pe care le intepam cu o scobitoare
  • 250 g suc de rosii
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingurita de zahar
  • sare si piuper
  • patrunjel

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie prazul.

Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei, la foc mic, pana se inmoaie, intr-un vas termorezistent pentru cuptor. Se toarna sosul de tomate si, eventual, se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa. Se adauga maslinele, se acopera vasul cu un capac si se mai lasa la fiert 10 minute. Adaugam dupa gust sarea, piperul, foaia de dafin, zaharul si se mai lasa 5 minute la fiert.

Se ia vasul de pe foc si se introduce la cuptor incins pentru 10 minute.

Se scot foile de dafin, presaram patrunjel si se serveste mancarea de praz fierbinte, cu paine taraneasca alaturi.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga

Postat de Bucataras

Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga

Iata cum se prepara Reteta de praz cu masline si crutoane de mamaliga: Tăiați mămăliga rece în cuburi potrivite. Curățați și spălați bine prazul. Tăiați-l în...

Citeste continuarea

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2013, 13:15
Arata bine,la gust nu-mi dau seama cum e
la 09.12.2013, 13:34
si mie imi place, mai facea bunica mea, si ar trebui sa fac si eu ca imi place tare mult
la 09.12.2013, 14:05
la 09.12.2013, 14:07
super
la 09.12.2013, 14:10

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking