Ingrediente
Umplutura:
- 2 fire de praz
- 1 ceasca de orez
- 5 ciuperci champignon
- 3 linguri ulei de masline( am pus eu)
- sare , piper
Sosul:
- partea verde de la cele 2 fire de praz
- 2 linguri de ulei
- 1 lingura de bulion sau o ceasca de suc de rosii
- 1 lingurita de zahar
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Se curata prazul, se taie in bucati potrivite . Se pune in apa fiearta si se lasa 1 min. sa clocoteasca. Se scote prazul,se trece printr-un jet de apa rece si apoi se scot frunzele sub forma de tub.
Ciupercile se spala si se toaca marunt.
Miezul scos se toaca marunt si se inabuse in ulei.Se adauga ciupercile si orezul spalat. Se stinge cu o ceasca de apa. Cand orezul incepe sa se umfle se adauga sare si piper dupa gust.
Se umple prazulsi se pune intr-o tava sau un vas termorezistet.
Se face un sos din prazul ramas tocat marunt si pus la inabusit intr-o tigaie. Apoi se adauga bulionul sau sucul de rosii,zaharul, sare, piper.
Sosul se toarna peste prazul umplut si se da la cuptor pana scade sosul.
Se serveste rece sau cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu orez si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|