Ingrediente
Pentru 2 portii aveti nevoie de
- 2 prepelite
- o lingura de ulei de masline ( dupa cum vedeti sunt zgarcita cu grasimile ) ,
- 400 grame de amestec de ciuperci de padure ( congelate am folosit eu ),
- un morcov,
- 50 ml apa,
- 100 ml vin alb,
- sare, piper,
- boia,
- patrunjel verde la final.
Mod de preparare
Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Am adaugat apoi ciupercile , apa si vinul .
Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc foarte mic, intorcand prepelitele din cand in cand . Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat rondele si lasam sa mijoteje incet in continuare inca 20-30 de minute.
Daca este cazul mai adaugam cate putina apa pana cand sunt bine patrunse si prepelite si ciupercile au textura dorita. La final lasam sa scada apa , sosul va avea o textura bine inchegata de la ciuperci. Se servesc calde cu patrunjel proaspat taiat mai grosier.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|