Prepelite cu ciuperci de padure

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
20 Feb 2011 | 7013 vizualizari
Prepelite cu ciuperci de padure

Va prezint acest platou care se incadreaza foarte bine la felul principal , este usor de realizat si de efect. Am ales de aceasta data sa combin prepelitele care sunt ele insele aromate si fragede cu ciupercile de padure care au de asemenea o textura placuta si o aroma aparte : rezultatul excelent

Ingrediente

Pentru 2 portii aveti nevoie de

  • 2 prepelite
  • o lingura de ulei de masline ( dupa cum vedeti sunt zgarcita cu grasimile ) ,
  • 400 grame de amestec de ciuperci de padure ( congelate am folosit eu ),
  • un morcov,
  • 50 ml apa,
  • 100 ml vin alb,
  • sare, piper,
  • boia,
  • patrunjel verde la final.  

Mod de preparare

  Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Am adaugat apoi ciupercile , apa si vinul .

   Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc foarte mic, intorcand prepelitele din cand in cand . Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat rondele si lasam sa mijoteje incet in continuare inca 20-30 de minute.

 Daca este cazul mai adaugam cate putina apa  pana  cand sunt bine patrunse si prepelite si ciupercile au textura dorita. La final lasam sa scada apa , sosul va avea o textura bine inchegata de la ciuperci. Se servesc calde cu patrunjel proaspat taiat mai grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de cartofi

Postat de MotanLaOale

Musaca de cartofi

Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot. Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de ralu_ca

Dovlecei umpluti

Dovleceii se spala bine, se taie in 2 sau 3 bucati ( depinde cat de lungi sunt ) se scobesc in interior. Carnea se amesteca cu orezul, sare, piper, delikat, ceapa taiata marunt si bulion ( la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2011, 15:27
Va invit la masa, este pentru toata lumea
la 20.02.2011, 15:29
Suuuuper bun sunt prima si pap cat vreau
la 20.02.2011, 15:30
Sylvia vinnnnnn cu mare placere
la 20.02.2011, 15:32
Gata prepelitele sunt adjudecate
la 20.02.2011, 15:33
ce mancare rafinata

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking