Prima mea ciorba de perisoare

Postat de mitinita in Ciorbe
7 Mar 2011 | 3832 vizualizari
Prima mea ciorba de perisoare

Am intrat si eu in randul lumii si am incercat ciorba de perisoare...oare cum de-am reusit?! Nu prea ma impacam eu cu perisoarele,asa ca nu prea i-am dus dorul,ingrediente se gaseau peste tot pe unde am fost,dar...Pentru ale mele maruntele m-am pus pe treaba si am facut,din pacate nu a avut un prea mare succes. Ciorba foarte buna,dar carnea avea zgarciuri si nu au vrut sa manance perisoarele. Data viitoare cred ca ramanem la carne de pui sau schimb magazinul. Am facut si o supa cu perisoare mexicana cu carne amestec ,tocata foarte marunt si ne-a placut tare tare mult!!! Eu am fixuri cu zgarciurile din perioada comunista!

Ingrediente

  • 1 litru de supa sau apa cu cub concentrat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei verde
  • 1 tulpina telina (apio)
  • leustean
  • patrunjel verde
  • bors magic
  • 250 gr carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 lingura de orez nefiert
  • sare

Mod de preparare

Se pune supa intr-o oala si se pune la fiert.

Se taie cubulete toate legumele si se adauga la supa.

Pana fierb legumele se formeaza perisoarele.

Se amesteca carnea tocata cu oul si lingura de orez.

Cand fierbe supa se adauga bilute facute din compozitia de carne tocata.

Se acopera cu un capac si se da la foc mic cam 15-20 de minute.

Se adauga bors magic,leustean si patrunjel verde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba radauteana

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel...

Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de Valclaudia

Ciorba de rosii

Curatam si spalam legumele. Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot. Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 10:44
prima farfurie o pastrez pentru onesta
la 07.03.2011, 10:54
la 07.03.2011, 11:04
daca faci cu piept de pui (sau orice alta carne) si o toci tu acasa eviti problema zgarciurilor, pe care nu le agreem nici noi, daramite copilasii.
la 07.03.2011, 11:10
E delicioasa Miti...eu nu cumpar niciodata carne tocata de la magazin...am si eu un fix si pe ala nu mi-l scoate nimeni din cap...spala carnea inainte sa o toace sau nu? Pe mine asta ma tine departe pentru totdeauna de carne gata tocata...ce mai faceam uneori, mergeam la magazin, alegeam carnea, o cumparam si rugam fetele sa o spele si sa mi-o toace...nu prea vroiau dar le zambeam frumos si...gata te imbratisez frumoasa mea si pe maruntelele tale dragi
la 07.03.2011, 11:52
buna buna

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking