Prima mea paine de casa-SI EU POT!!!

Postat de kamy in Piine
6 Mar 2011 | 9178 vizualizari
Prima mea paine de casa-SI EU POT!!!

Am innebunit cate retete de paine am vazut la Ruxy...avand 1 drojdie proaspata care expira azi si paine nema in casa,mi-am zis...."da ce,eu nu pot??"si m-am apucat de facut reteta lui ruxy (cu mici modificari...mi-a intrat mai multa apa si drojdiuta am pus mai multa ca pe pachet scria ...intre 500 gr-1000 gr faina si l-am pus pe tot sa fiu sigura) http://www.bucataras.ro/retete/paine-simpla-de-casa-15703.html. Mi-a iesit super. dar asta cred ca si datorita ajutorului primit de la Sabina....ca doar am fata mare....nu? Ruxy....multumesc mult pentru incurajari...in sfarsit am facut-o....

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 800 ml apa cald
  • 2 lingurite cu sare(cu varf)
  • 1 lingurita zahar
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Am cernut faina si am amestecat-o  cu sarea.

Am dizolvat drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si am turnat peste faina, am framantat bine apoi am pus uleiul si am mai framantat putin.

Am lasat o ora la crescut.

Am impartit aluatul in doua.Din prima bucata am format 2 suluri de dimensiunea tavii, pe care le-am impletit si am pus painica intr-o tava unsa cu marga si tapetata cu faina,iar a 2-a bucata am facut-o un sul simplu si am pus-o in tava tapetata la fel.

Am mai lasat la crescut inca o jumate de ora.

Am pus tavile la cuptorul incins in prealabil,la foc potrivit pentru 50 de minute.

Poftiti ca-i calda!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prima mea paine de casa-SI EU POT!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (52)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici cu sos de rosii si gogosari

Postat de rhapsody

Painici cu sos de rosii si gogosari

1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia...

Citeste continuarea

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Postat de Valclaudia

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2011, 18:14
vezi sa se poate? Acum nu mai ai nicio scuza sa nu faci aluat dospit
Sa sti ca eu vreau coltul
la 06.03.2011, 18:20
Suuuuuperba!!!! Felicitari din toata inima Bravo Kamy...si pupa Ruxy o Sabynuta dulce si draga Ai ajutor de nadejde mami...imbratisari pentru doua fete vrednicute
la 06.03.2011, 18:26
felicitari
la 06.03.2011, 18:29
anca...stai ca incepe sa-mi placa nu ma mai scuz o paine am mancat-o goala mai am 2 colturi ...iti dau si nu-ti cer nmk in schimb ca-s bucuroasa
la 06.03.2011, 18:33
ruxy... multumesc...noroc ca am avut o bancnota de 500 in casa si mi-a fost frica sa o trimit pe sabi cu ea sa cumpere o paine....mie mi-era lene sa-mi pornesc masina asa ca am facut PAINEEEE...is si mandra si fericita

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking