Primul meu tort

Postat de epurasha2bb in Torturi
9 Aug 2010 | 7663 vizualizari
Primul meu tort

intrucat mai dureaza pana-mi recuperez aparatul foto am cautat in vechile mele poze si am gasit poza cu primul meu tort facut acasa, o reteta simpla dar gustoasa.

Ingrediente

pt.blat:

  • 8 oua,
  • 7 linguri apa,
  • 7 linguri ulei,
  • 1 cana si jumatate faina,
  • 1 cana si jumatate zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 1 zahar vanilat/esenta de vanilie.

creme:

  • 1 plic praf pentr crema caramel;
  • 1 plic praf pentru crema de ciocolata;
  • 500 ml lapte rece de la cutie;
  • 6 linguri zahar pt.creme;  

Mod de preparare

Se pregateste blatul de tort din compozitia de pandispan turnata intr-o tava rotunda unsa si tapetata.Se coace , se lasa sa se raceasca putin si apoi se taie in 3.Se insiropeaza cu un sirop facut simplu din apa cu putin zahar si cateva picaturi esenta de rom.

Se pregatesc cremele batute cu mixerul impreuna cu laptele si putin zahar ca in instructiuni.

Se umple tortul cu cremele pe rand si se pastreaza o parte pentru ornat deasupra.

Mai folosim cateva patratele de ciocolata neagra topita la bain marie si puse intr-o punguta sau seringuta se foloseste la ornat deasupra .Cu ajutorul unei forme de fursec in forma de floare i mijlocul carora turnam crema de caramel vom realiza niste flori bej pe fondul maron inchis al cremei de ciocolata.

Este foarte simplu de facut! si rapid si gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu tort" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema caramel

Postat de simona72

Tort cu crema caramel

Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare pentru cateva secunde, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le...

Citeste continuarea

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Postat de gabrielacuisine

Desert tort de ciocolata Tuxedo

Blat : Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate (faina, zaharul, cacaua, praful de copt si bicarbonatul) le vom cerne si le punem impreuna intr-un castron separat apoi le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2010, 18:54
sa nu radeti e el va rog!
la 09.08.2010, 19:07
Cum sa radem mai, de munca ta!? Eu dau 5 furcu!
la 09.08.2010, 19:10
e de ras tortul tau????? nu cred
la 09.08.2010, 19:13
cum sa radem, arata f bine, la cati ani l-ai facut?eu nici nu-mi mai aduc aminte care a fost primul meu tort rusine sa-mi fie
la 09.08.2010, 19:15
si eu dau 5 furculite..... imi place tare mult tortuletul tau....

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking