Profiterol

Postat de mamaieelena in Dulciuri
20 Feb 2011 | 6939 vizualizari
Profiterol

Ingrediente

  • 1 cutie cu ighetata cu nuca
  • 250 ml frisca lichida

sosul:

  • 5 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu apa

buseuri:

  • 250ml apa
  • 100 gr.margarima
  • sare
  • 4 oua
  • 250 gr.faina

crema:

  • 300ml lapte
  • 1 plic crema de la dr.Oetker(vanilie)
  • 1 lingura cu miere

Mod de preparare

BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece.

Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:

cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert .Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.

Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.

Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.

Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.

SIROPUL:

am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua , le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.

FRISCA:

cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).

Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:

4 buseuri pline cu crema de vanilie ,3 linguri cu inghetata  peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2011, 23:07
haideti poftiti la profiterole ca am pregatit deja 4 portii
la 20.02.2011, 23:52
Doua portii iau eu
la 21.02.2011, 00:07
f bun
la 21.02.2011, 00:21
la 21.02.2011, 07:37
multumesc gaby,adasev,MIUTA ca v-a placut si mai veniti

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking