Ingrediente
- 1 cutie cu ighetata cu nuca
- 250 ml frisca lichida
sosul:
- 5 linguri cu cacao
- 2 linguri cu miere
- 2 linguri cu zahar
- 4 linguri cu apa
buseuri:
- 250ml apa
- 100 gr.margarima
- sare
- 4 oua
- 250 gr.faina
crema:
- 300ml lapte
- 1 plic crema de la dr.Oetker(vanilie)
- 1 lingura cu miere
Mod de preparare
BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece.
Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:
cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert .Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.
Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.
Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.
Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.
SIROPUL:
am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua , le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.
FRISCA:
cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).
Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:
4 buseuri pline cu crema de vanilie ,3 linguri cu inghetata peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|