Ingrediente
- o punga bigne-uri ( nu le fac ca nu are rost)
- o budinca de caramel cu toping de carame
- 400 ml frisca lichida
- 2 albusuri de ou
- inghetata , de care va palce ( eu am combinat de data aceasta de frisca cu toping de fructe de padure)
- 2 ciocolati, una amaruie una cu lapte
Mod de preparare
mai inatai am facut budinca si am dat-o la rece.
am batut trisca spuma tare.
am batut si albusurile cu 3 lg zahar , la fel spuma tare
cand s-a racit budinca am amestecat-o cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.
am umplut bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine.
am lasat deoparte.
am topit apoi ciocolatile cu o lg de unt si lapte, cam 50 ml, depinde...cam cat sa iasa o glazura potrivita...nici tare nici prea subtire.
cand s-a racit suficient sa pot suporta la deget, am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura bine.
am pus pe platou si am lasat la frigider pana azi .
se serveste in cupe , cate trei bigne-uri , un strat de inghetata si deasupra frisca, cu toping de caramel.
pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|