Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel

Postat de adasev12 in Dulciuri
7 Mar 2011 | 10362 vizualizari
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel

am mai facut profiterol...dar acum aveam pofta si de ciocolata....

Ingrediente

  • o punga bigne-uri ( nu le fac ca nu are rost)
  • o budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de ou
  • inghetata , de care va palce ( eu am combinat de data aceasta de frisca cu toping de fructe de padure)
  • 2 ciocolati, una amaruie una cu lapte

Mod de preparare

mai inatai am facut budinca si am dat-o la rece.

am batut trisca spuma tare.

am batut si albusurile cu 3 lg zahar , la fel spuma tare

cand s-a racit budinca am amestecat-o cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.

am umplut bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine. 

am lasat deoparte.

am topit apoi ciocolatile cu o lg de unt si lapte, cam 50 ml, depinde...cam cat sa iasa o glazura potrivita...nici tare nici prea subtire.

cand s-a racit suficient sa pot suporta la deget, am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura bine.

am pus pe platou si am lasat la frigider pana azi .

se serveste in cupe , cate trei bigne-uri , un strat de inghetata si deasupra frisca, cu toping de caramel.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

Postat de Meea

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

           Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă.           Lăsăm apoi siropul la...

Citeste continuarea

Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

Postat de diaconta

Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2011, 00:39
Eu nu am mai auzit de ciudatenia asta de Profiterol...dar arata BESTIAL....Nici in restaurant nu am vazut desert fitzos ca asta...
la 07.03.2011, 01:18
Nico....esti tare draguta...
la 07.03.2011, 07:57
valeiiii ma omoriii
la 07.03.2011, 08:44
la 07.03.2011, 09:28
Ce-s bigneurile ?

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking