Puding de paine cu caramel

Postat de sandytza in Dulciuri
19 Iun 2009 | 10458 vizualizari
Puding de paine cu caramel

Stiu suna ciudat si mie mi s-a parut dar nu se compara cu gustul . De cate ori v-a ramas in casa paine , s-a invechit si ati aruncat-o? Ei uite un desert unde putem folosi acea paine de ieri alaltaieri :). Va pun aici reteta de la portia intreaga desi eu am facut doar jumatate.Data viitoare o fac si eu intreaga garantat.

Ingrediente

  • 300 gr miez de paine
  • 800 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Eu am adaugat si niste stafide dar asta e la alegere
Intr-o forma de flan sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau sepoate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
Se baga la cuptor la 250 grade timp de o ora. Se scoate se lasa la racit si se intoarce cu capul in jos pe un platou. Se orneaza dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Puding de paine cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Puding de paine partea a II a

Postat de sandytza

Puding de paine partea a II a

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine. Intr-o forma de tort sau o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2009, 23:18
La tine< nimic nu se pierde, totul se transforma>.Perfect!
la 19.06.2009, 23:18
la 19.06.2009, 23:43
Interesanta reteta! La cata paine aruncam noi,cred ca am manca pudding in fiecare zi!
la 20.06.2009, 12:32
Nici nu va inchipuiti ce buna iese sotul deja a programat a doua tura
la 20.06.2009, 12:32
Si apropo nu e inventata de mine . E un desert spaniol

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking