Ingrediente
- aprox. 900 gr faina
- 1 cub drojdie Dr.Oetker (42 gr)
- 1 cana jumatate apa calduta
- o jumatate cana de zahar
- o jumatate cana de ulei
- sare
- 1 plic de zahar vanilat
- esenta de rom
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar.
Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva.
Punem faina intr-un lighean peste care adaugam maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta) dupa care adaugam si compozitia din vasul separat si framantam bine.
Aluatul se lasa la crescut cca 1 ora dupa care intindem foi si taiem cu paharul pt a da forma gogosilor. Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.
Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosele (gogosi de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|