Pufosenie cu gem :)

Postat de papabundetot in Prajituri
13 Apr 2014 | 4285 vizualizari
Pufosenie cu gem :)

Astazi am vrut sa ma joc putin in bucatarie si profitand de experienta acumulata pana acum am creat o prajitura,aparent fara a respecta vreo regula :) In general regulile culinare nu cred ca sunt facute pentru mine si cam fac cum cred eu,norocul fiind de partea mea in 99 % din situatii,pentru ca mereu fac cu mare drag orice preparat si atunci nu se poate decat sa fie ceva delicios la sfarsit chiar daca,specialistii si cartile ar spune poate ca nu e neaparat corect procedeul :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 11 linguri faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1 cana gem de prune

Mod de preparare

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul l-am mixat bine cu zaharul si esenta de vanilie,pana cand zaharul a fost complet topit,am adaugat apoi uleiul,laptele si la urma faina si am omogenizat totul.Am batut spuma tare albusurile,am pus si peste ele 1 lingurita de zahar,iar la sfarsit inainte de a amesteca cele 2 componente (albus+galbenus) am adaugat peste amestecul de galbenusuri si faina,cele 2 plicuri de praf de copt,am omogenizat bine apoi am pus albusurile si am amestecat usor de jos in sus pentru a nu strica spuma.

Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am intins frumos cu o lingura si deasupra am pus din loc in loc cate o lingura de gem de prune.Am amestecat foarte usor pe deasupra cu o spatula pentru a crea un efect marmorat si am dat tava la cuptor la foc mediu,pentru aproximativ 20-25 minute,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos prajitura de la cuptor,am presarat putin zahar pudra vanilat deasupra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosenie cu gem :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Placinta cu mere( de post)

Postat de Mihaela11_jo

Placinta cu mere( de post)

    Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se framanta un aluat care se imparte in doua. Se intinde o foaie care se aseaza in tava;merele se storc bine si se...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de Ela68

Baclava

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 18:50
buuuun
la 13.04.2014, 18:51
delicioasa..
la 13.04.2014, 18:57
la 13.04.2014, 19:33
Cateva bucatele sunt ale mele
la 13.04.2014, 19:33
Ce pufosenii bune ai facut

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking