Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)
Postat de AndreeaJ in Pui
24 Ian 2011 | 12921 vizualizari
Este cel mai popular si mai indragit fel de mancare chinezesc. Trebuie sa spunem de la inceput ca este un tip de mancare din zona Sichuan, dar cu timpul s-a raspandit in toate teritoriile Chinei. Denumirea acestei delicatese are o istorie indelungata si o poveste aparte. Se spune ca, in timpul dinastiei Qing, ministrului Ding Baozheng ii placeau foarte mult alunele si ardeiul. Pe cand era guvernatorul provinciei Sichuan, bucatarul ii gatea nenumarate mancaruri cu ardei iute care placeau enorm ministrului. Dupa o vreme, bucatarul aproape ca-si terminase toate retetele, astfel ca Ding l-a sfatuit sa-i gateasca un fel de mancare in care sa foloseasca ardei iute si carne de pui. Bucatarul a inceput sa se gandeasca cum sa prepare felul. A taiat puiul in cubulete, ardeiul in bucati si le-a prajit impreuna cu alunele. Dupa ce a gustat din mancare, ministrului Ding i-a placut atat de mult gustul mancarii, incat i-a dat chiar numele onorific pe care il detinea: "gongbao". Dar sa nu va mai tin in suspans si sa va spun repede modul cum se prepara acest pui cu rang inalt: