Pui copt cu cartofi

Postat de mihaelar63 in Pui
20 Ian 2018 | 4572 vizualizari
Pui copt cu cartofi

 Mereu cand imi intreb sotul cum sa-i prepar puiul, imi spune ca-l vrea simplu la cuptor. Si rumen. Din cand in cand trebuie sa ma conformez si sa-i prepar ce-si doreste. Partea buna este ca beneficiez de pui crescut la tara in gospodaria soacrei. Gustul si calitatile nutritive sunt corespunzatoare asa ca si mancarea este delicioasa. Nimic complicat-simplu si gustos.

Ingrediente

  • 1.5 kg pui [ pulpa superioara, aripi ]
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe rosii
  • 6 catei usturoi
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Carnea de pui se spala si se sareaza.
  2. Cartofii, morcovii, ceapa si usturoiul se curata si se spala.
  3. Ceapa se taie rondele, usturoiul se feliaza.
  4. Cartofii si morcovii se taie rondele si se distribuie intr-un vas de Yena din sticla termorezistenta.
  5. Deasupra se asaza frumos puiul si se pune peste el rondele de ceapa, morcovi si usturoi tocat.
  6. Sarati usor din nou, piperati si presarati cu boia.
  7. Turnati apa in vas cat sa acopere cartofii si morcovul. Dati vasul la cuptor.
  8. Eu am pus cuptorul pe meniul presetat pentru friptura de pui [ 1.35 h]
  9. Din cand in cand am intors puiul ca sa se rumeneasca pe toate partile.
  10. Am mai turnat apa putina cand a fost nevoie.
  11. Nu am folosit ulei pentru ca puiul de casa a eliberat suficienta grasime.
  12. La sfarsit am lasat ca sa se coaca in grasimea puiului si legumele.
  13. Gustati si sarati/ condimentati daca este nevoie.
  14. Serviti puiul copt, cald, insotit de salata preferata.
  15. Presarati la servire patrunjel verde tocat.
  16. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi umpluti

Postat de panacris

Cartofi umpluti

Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence  (cimbru,...

Citeste continuarea

Pui in punga, la cuptor

Postat de vasimur

Pui in punga, la cuptor

Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.01.2018, 16:01
bun bun
la 20.01.2018, 16:02
Puiul de tara este cel mai gustos, iar al tau arata apetisant. Sa va fie de bine!
la 20.01.2018, 16:14
la 20.01.2018, 16:24
Si un castron cu muraturi sau salata ce bun este!
la 20.01.2018, 16:50
Foarte gustos! Ca de obicei, Mihaela...!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking