Ingrediente
- 2 buc piept de pui
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ceapă roșie de preferință
- 125 g de bacon/sunca afumat
- 50 g carnat chorizo
- 100 g de smantana
- patrunjel sau/si arpagic
- 1 lingura.de ulei de măsline
- sare și piper
Mod de preparare
Se curata si se toaca marunt ceapa.
Tăiați baconul bucățele.
Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele.
Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare.
Tăiați pieptul de pui în cuburi.
În aceeași tigaie, puneti cuburile de pui langa bacon.
Puneti piper, sarati foarte puțin caci baconul este deja sarat.
Colorați puiul, adăugați ardeii și reveniti totul impreuna timp de 3 minute.
Curatati carnatul de piele si taiati-l feliute.
Am pus totul într-o cocota, am adăugat 50 ml de apă.
Acoperiti si gatiti timp de aproximativ 20 de minute la foc mediu.
Se pune smantana, se amesteca si gatiti la foc mic fara capac timp de 6 minute.
Se presara deasupra arpagic si patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei si smantana / Piccata romana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|