Pui cu ardei si smantana / Piccata romana

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
21 Dec 2018 | 2243 vizualizari
Pui cu ardei si smantana / Piccata romana

O reteta delicioasa pe care v-o recomand cu caldura. Piccata este un fel de mâncare italiană făcută inițial din carne de vită. Va prezint o variantă cu carne de pui numita Piccata Romana. Pregătirea ei este foarte simplă și foarte rapidă, iar rezultatul este un deliciu gustativ. https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/pui-cu-ardei-si-smantana-piccata-romana.html

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapă roșie de preferință
  • 125 g de bacon/sunca afumat
  • 50 g carnat chorizo
  • 100 g de smantana
  • patrunjel sau/si arpagic
  • 1 lingura.de ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

Se curata si se toaca marunt ceapa. 

Tăiați baconul bucățele. 

Spălați, curatatati ardeii și tăiați-i lamele. 

Se prăjește ceapa și baconul într-o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. 

Tăiați pieptul de pui în cuburi.

În aceeași tigaie, puneti cuburile de pui langa bacon. 

Puneti piper, sarati foarte puțin caci baconul este deja sarat.

Colorați puiul, adăugați ardeii și reveniti totul impreuna timp de 3 minute. 

Curatati carnatul de piele si taiati-l feliute.

Am pus totul într-o cocota, am adăugat 50 ml  de apă.

Acoperiti si gatiti timp de aproximativ 20 de minute la foc mediu. 

Se pune smantana, se amesteca si gatiti la foc mic fara capac timp de 6 minute. 

Se presara deasupra arpagic si patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ardei si smantana / Piccata romana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmalute in frunze de tei

Postat de panacris

Sarmalute in frunze de tei

Orezul se spăla în mai multe ape apoi se scurge. Ceapa se curată și se toacă mărunt, apoi se pune le dinstiut în ulei și puțină apă, până devine translucidă apoi se...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Postat de Ina

Ardei umpluti cu afumatura si ciuperci

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, pentru a nu rupe ardeii. Spalam bine ardeii si in interior, pentru a indeparta  semintele. Curatam ceapa si morcovul , le tocam marunt  si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2018, 10:17
Bun...
la 21.12.2018, 10:41
la 21.12.2018, 10:47
Imi place, mai ales ca o sa picci la Roma....
la 21.12.2018, 11:02
Îmi place puiul cu smântână! Trebuie să încerc și cu ardei...
la 21.12.2018, 11:02

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking