Ingrediente
- 6-8 bucati de pui eu am pus 3 pulpe intregi taiate si 2 aripoare, ( pentru 4 persoane decupez si pun un pui intreg fara spate care il pastrez pentru supe )
- de 6-8 cartofi medii curatati si lasati intregi,
- de 6 ciuperci champinion (cat mai mici este bine eu nu am gasit foarte mici acum ) lasate intregi,
- o crenguta de telina cu tulpina taiata marunt,
- 150 ml apa,
- 3 linguri ulei masline,
- o lingura pasta de ardei,
- putina pasta de ardei iute,
- o lingura amestec de legume( vegeta mea naturala) ,
- putina boia,
- piper boabe sau macinat,
- o crenguta mica de cimbru
Mod de preparare
Punem amestecate toate ingredientele in vasul roman, presaram peste ele telina taiata si punem crenguta de cimbru si boabele de piper si putina sare si boia .
Separat intr-un bol preparam apa cu uleiul , amestecul de legume, pasta de ardei dulce si picanta, putina sare, piper si boia si o turnam peste ingredientele din vas.
Se acopera si se pune la cuptor la temperatura maxima, lasam minim 30 de minute acoperit dupa care scoatemm vasul si luam capacul. Daca vrem sa dam sosului putina consistenta punem o lingurita de faina sau amidon amestecat cu 2 linguri de apa peste el si dam inca 15-20 de minute la cuptor la temperatura medie sa scada fara sa se rumeneasca foarte tare. Este pe cat de usor de preparat pe atat de gustos, amestecul de cartofi cu ciuperci da sosului un gust aparte. Am servit astazi cu muraturi, ardei cu varza din productia proprie super gustosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi intregi si ciuperci champinion in vas roman" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|