Pui cu cartofi, salvie si rozmarin

Postat de Oana in Pui
1 Oct 2010 | 4924 vizualizari
Pui cu cartofi, salvie si rozmarin

Ingrediente

  • piept si pulpe de pui de tara
  • un kg cartofi
  • cateva fire de rozmarin proaspat
  • cateva fire de salvie proaspata
  • cativa catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Mod de preparare

Carnea de pui se spala si se portioneaza, se da intr-un clocot si se arunca apa cu spuma, apoi se spala carnea cu apa rece. Se pune apoi la fiert in apa cu sare pana este moale.

Intr-un vas de iena se aseaza cartofii curatati, spalati si taiati in patru pe lung. Carnea se aseaza printre cartofi, se adauga zeama in care a fiert, se condimenteaza si se aseaza deasupra crengutele de salvie si rozmarin. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor pana se inmoaie cartofii. Se scoate folia si se mai lasa 10 minute in cuptor. La final se presara deasupra usturoiul zdrobit.

Se serveste fierbinte, alaturi de buchetele de broccoli sote.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi, salvie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Postat de mirela0911

Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boia

Se dezoseaza pulpele. Se spala, se scurg bine de apa si se bat usor cu ciocanul de snitele. Intr-un bol se pune uleiul si condimentele (sare, piper, boia, ghimbir, usturoi). Se amesteca bine...

Citeste continuarea

Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

Postat de Satisfyyourcravings

Pui la cuptor cu mirodenii italienesti si cartofi crocanti

Se portioneaza puiul in 8 bucati. Carcasa se poate folosi la o supa. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga bucatile de intr-un bol si se adauga sare, piper si 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2010, 21:32
o bunatate! 5 furculite!
la 01.10.2010, 21:47
delicios
la 01.10.2010, 21:53
Si de aici vreau o portie
la 01.10.2010, 22:13
Mai , da harnica ai mai fost ! A stiut Catalin de ce te-a luat.........de frumoasa si ......harnica !
la 01.10.2010, 22:34
As lua-o si eu daca as putea! La mine acasa.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking