Pui familist cu legume la cuptor

Postat de privatelaura in Pui
17 Mar 2013 | 5467 vizualizari
Pui familist cu legume la cuptor

Intrucat de maine incepe postul, nu o sa mai indraznesc sa postez nimic cu carne...asa ca il indes pe ziua de azi :)))\ Vedeta: un pui familist cu 4 picioare :))) insotit de cartofi, broccoli, rosii uscate si usturoi la cuptor.

Ingrediente

  • un pui intreg (eu am avut unul familist cu inca un rand de pulpe)
  • aprox 12 cartofi medii
  • un buchet de broccoli
  • rosii uscate in conserva
  • 1 capatana usturoi
  • 1 leg ceapa verde
  • pesmet
  • boia iute
  • sare
  • ulei masline
  • oregano
  • rozmarin
  • praf de usturoi
  • apa

Mod de preparare

Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva linguri pesmet si ulei masline. Am amestecat bine cartofii cu condimentele si am lasat un pic sa se intrepatrunda aromele.

Intr-o tava mai marisoara, am pus cartofii condimentati, am adaugat cateva rosii uscate, cativa catei de usturoi zdrobiti si ceapa taiata rondele. Puiul l-am asezat deasupra legumelor si l-am uns cu ulei masline, l-am condimentat cu sare, boia, oregano, pesmet si praf de usturoi.

L-am dat la cuptor la foc iute cam 15 minute, apoi l-am lasat la foc mediu cam o ora si jumatate, poate si mai bine. Din cand in cand am adaugat cate putina apa, s-a format un sos tare bun si l-am lasat la copt pana a capatat o crusta rumena si frumoasa.

Am servit cu salata verde si sos de usturoi facut in casa.

Usor de facut si tare bun pt un pranz de weekend! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui familist cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Postat de timea

Pui cu rosii si usturoi la tigaie

Calim ceapa si ardeiul in 2-3 linguri de ulei apoi adaugam carnea taiata cubulete si calim cateva minute si bucatile de pui. Turnam vinul si apa, adaugam sarea si piperul si lasam sa fiarba...

Citeste continuarea

Mancare mexicana de pui

Postat de Zamfira

Mancare mexicana de pui

Spalam si portionam carnea de pui, taiem in cuburi carnea de pui. Punem bucatile de carne la prajit in 1/2 pahar de ulei floarea soarelui, dupa cateva minute carnea isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2013, 21:20
din pacate, o aripa zburase de la poza )
la 17.03.2013, 21:21
de ce nu poate fi puiul numai piele? ca arata foarte crocanta si foarte apetisanta!
la 17.03.2013, 21:22
Madi
la 17.03.2013, 21:25
bun bun
la 17.03.2013, 21:25
vaaiii, dar ce avem noi aiceaaa

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking