Ingrediente
- un pui intreg (eu am avut unul familist cu inca un rand de pulpe)
- aprox 12 cartofi medii
- un buchet de broccoli
- rosii uscate in conserva
- 1 capatana usturoi
- 1 leg ceapa verde
- pesmet
- boia iute
- sare
- ulei masline
- oregano
- rozmarin
- praf de usturoi
- apa
Mod de preparare
Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele.
Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva linguri pesmet si ulei masline. Am amestecat bine cartofii cu condimentele si am lasat un pic sa se intrepatrunda aromele.
Intr-o tava mai marisoara, am pus cartofii condimentati, am adaugat cateva rosii uscate, cativa catei de usturoi zdrobiti si ceapa taiata rondele. Puiul l-am asezat deasupra legumelor si l-am uns cu ulei masline, l-am condimentat cu sare, boia, oregano, pesmet si praf de usturoi.
L-am dat la cuptor la foc iute cam 15 minute, apoi l-am lasat la foc mediu cam o ora si jumatate, poate si mai bine. Din cand in cand am adaugat cate putina apa, s-a format un sos tare bun si l-am lasat la copt pana a capatat o crusta rumena si frumoasa.
Am servit cu salata verde si sos de usturoi facut in casa.
Usor de facut si tare bun pt un pranz de weekend!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui familist cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (63)
|