Pui familist cu legume la cuptor

Postat de privatelaura in Pui
17 Mar 2013 | 5460 vizualizari
Pui familist cu legume la cuptor

Intrucat de maine incepe postul, nu o sa mai indraznesc sa postez nimic cu carne...asa ca il indes pe ziua de azi :)))\ Vedeta: un pui familist cu 4 picioare :))) insotit de cartofi, broccoli, rosii uscate si usturoi la cuptor.

Ingrediente

  • un pui intreg (eu am avut unul familist cu inca un rand de pulpe)
  • aprox 12 cartofi medii
  • un buchet de broccoli
  • rosii uscate in conserva
  • 1 capatana usturoi
  • 1 leg ceapa verde
  • pesmet
  • boia iute
  • sare
  • ulei masline
  • oregano
  • rozmarin
  • praf de usturoi
  • apa

Mod de preparare

Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva linguri pesmet si ulei masline. Am amestecat bine cartofii cu condimentele si am lasat un pic sa se intrepatrunda aromele.

Intr-o tava mai marisoara, am pus cartofii condimentati, am adaugat cateva rosii uscate, cativa catei de usturoi zdrobiti si ceapa taiata rondele. Puiul l-am asezat deasupra legumelor si l-am uns cu ulei masline, l-am condimentat cu sare, boia, oregano, pesmet si praf de usturoi.

L-am dat la cuptor la foc iute cam 15 minute, apoi l-am lasat la foc mediu cam o ora si jumatate, poate si mai bine. Din cand in cand am adaugat cate putina apa, s-a format un sos tare bun si l-am lasat la copt pana a capatat o crusta rumena si frumoasa.

Am servit cu salata verde si sos de usturoi facut in casa.

Usor de facut si tare bun pt un pranz de weekend! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui familist cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Postat de merisor67

Perisoare de pui cu tortelloni in sos de legume

Tocăm pieptul de pui împreună cu ceapa. Adăugăm condimentele, orezul și încorporăm ouăle. Omogenizăm bine compoziția de perișoare din piept de pui. Punem apa la fiert, iar...

Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Postat de oanapl

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2013, 21:20
din pacate, o aripa zburase de la poza )
la 17.03.2013, 21:21
de ce nu poate fi puiul numai piele? ca arata foarte crocanta si foarte apetisanta!
la 17.03.2013, 21:22
Madi
la 17.03.2013, 21:25
bun bun
la 17.03.2013, 21:25
vaaiii, dar ce avem noi aiceaaa

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking