Pui cu cartofi si sos bechamel

Postat de miha in Pui
3 Mai 2010 | 16768 vizualizari
Pui cu cartofi si sos bechamel

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 4-5 cartofi medii
  • 1 rosie
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g cascaval
  • 100 g smantana
  • sare si piepr
  • nucsoara

Mod de preparare

Sosul Bechamel:

Untul il punem la topit,apoi adaugam faina si amestecam continuu,sa nu faca cocoloase. Turnam laptele rece, cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam cascavalul ras si smantana. Condimentam dupa gust cu sare, piper si nucsoara.

Pieptul de pui il taiem fasii inguste, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia de ardei. Cartofii curatati de coaja ii taiem felii pe lungime, la fel si rosia.

Intr-un vas termorezistent uns cu unt punem ca prim strat fasiile de piept de pui, acoperim cu cartofii asezati sub forma de tigla :) si cu feliile de rosii. Condimentam cu sare si piper.

Acoperim totul cu sosul Bechamel si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu cartofi si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca in stil grecesc

Postat de simona72

Musaca in stil grecesc

In primul rand pregatim sosul: in bolul robotului de bucatarie am adaugat carnea taiata cuburi si conserva de ansoa cu tot cu ulei. Am macinat ingredientele cateva secunde pana sau mauntit. Am pus...

Citeste continuarea

Cartofi umpluti cu piept de pui

Postat de Elena_Daria

Cartofi umpluti cu piept de pui

Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare si punem cate o lingura de ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2010, 00:11
asa deci,nu ma culc flamanda,mi-am luat si furculitele
la 03.05.2010, 00:24
Pofteste, te rog. Avem si desert.
la 03.05.2010, 10:39
la 03.05.2010, 20:13
Bravo MIHA ador retetele tale.
la 03.05.2010, 21:56
Multumesc Almari.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking