Ingrediente
- 1 caserola piept de pui,( sau porc,vita, oaie,)
- 3 cartofi mari,
- 1 capatana usturoi,
- varza si alte legume, (castraveti verzi sau murati, rosii,arei grasi, morcov dat prin razatoare,ceapa, etc.),
- 2 lipii mari ,
- condimente,
- sos de maioneza cu usturoi, de smantana cu marar, ketcup dulce sau picant dupa preferinta.
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie baghete, se undeste in tigaie la foc potrivit cu condimente dupa preferinta ( sare, piper,boia dulce sau iute de ardei, chili, sau este un condiment special in comert care cuprinde toate ingredientele pentru shaorma chiar super bun) Se taie si se prajesc cartofii in ulei. Putem incepe pregatirile.
Se incalzeste lipia in tigaie repede sa nu se raceasca carnea si cartofii, Se unge lipia cu sos de smantana cu usturoi, eu am pus si un pic ve marar verde de culoare si ketcup daca doriti iute sau picant, se aduga varza cu marar verde sau legume la bunul plac din care doriti, se adauga cartofii si carnea de pui sau altfel de carne,se inpaturesc sul in hatie pergament sau staniol ca sa nu curga in partea ce jos se rasuceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de pui la lipie ”asubana”" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|