Pui cu ceapa caramelizata

Postat de biancas76 in Mancaruri cu carne
26 Iul 2010 | 5590 vizualizari
Pui cu ceapa caramelizata

Ingrediente

  • 1 kg pulpe inferioare (11 bucati am avut eu)
  • un sfert lingurita curcuma
  • 3 linguri Za`atar
  • condiment pentru saorma optional(eu am uitat sa pun)
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline + 3 linguri ulei masline
  • 4 cepe
  • 4 lipii
  • 4 lingurite muguri de pin
  • sare, piper

Mod de preparare

Ceapa se taie rondele. Cele 3 linguri de ulei masline se pun intr-o tigaie tefal si se adauga ceapa. Se condimenteaza cu sare si piper
si se da focul mic amastecand din cand in cand pana capata o culoare aurie. Va dura vreo 40 minute.

Intre timp se pregatesc pulpele. Luam condiment za`atar si punem peste pulpe, 50 ml ulei, usturoiul pisat, curcuma si masam bine sa intre condimentul in pulpe. 
Pulpele astfel unse se pun la prajit in cuptor pentru 40 minute intr-o tigaie.


Cand sunt gata pulpele le scoatem afara si pregatim alte 2 tavi pe care punem hartie de copt si asezam lipiile peste care presaram ceapa caramelizata
si cate 3 bucati de pulpa plus sucul din tava peste ele, astfel lipia va absorbi acest suc.


Adaugam pe fiecare lipie cate o lingurita de muguri de pin si punem la cuptor pentru inca 10 minute.
Se servesc calde , lipiile au rolul de farfurie dar eu totusi am mai pus pe farfurie.


Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

Postat de merisor67

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare. Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare. Nu le lasam...

Citeste continuarea

Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

Postat de merisor67

Friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata

Puiul meu a fost unul de la tara pe care l-am pus mai intai la fiert in apa cu putina sare. L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.07.2010, 01:18
yam,yamsunt prima, deci ma servesc
la 26.07.2010, 05:50
voi dormiti acum, asa ca dau tarcoale la copane
la 26.07.2010, 08:47
nu am luat niciodata muguri de pini.. la ce ajuta si ce gust au?
la 26.07.2010, 09:57
Cristinne sa stii ca nu au nici un gust. Asa era reteta si eu primisem mugurii astia de pin asa ca i-am folosit. Dar sunt...fara gust:....ceva mai tare dar in acelasi timp moale...cam ca alunele mai moi dar fara gust)
la 26.07.2010, 10:00
Si eu eram curioasa de gustul mugurilor de pin....sunt foarte aspectuosi ,pacat ca nu au gust...

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking